CARRIÈRE VERSUS IDEAAL

Tevreden met wat je hebt

Ik hoor vaak van mensen die ik spreek dat ze niet zo’n behoefte hebben aan carrière maken. Sommigen zeggen zelfs dat ze geen behoefte hebben aan meer geld dan ze nu verdienen. Wanneer ik dan doorvraag blijkt vaak dat het mensen zijn die ook inderdaad geen carrière hebben. Ze hebben een baan en ze vinden dat ze daar tevreden mee moeten zijn. Het gaat opvallend genoeg vaak om mensen die in de zorg werkzaam zijn.

 

Helpen

Is dat tekenend voor deze sector? Mensen die in de zorg werken doen dat vanuit idealisme. Maar het idealisme is vaak zo groot, dat het idee van een carriere daar stijdig mee lijkt. Ik krijg vaak het gevoel dat voor de echte zorg-idealisten geld verdienen een beetje onzedelijk is. Kan je niet én idealistisch zijn én tegelijk verder willen komen in het leven? Is mensen helpen en ook werken aan je eigen toekomst werkelijk strijdig met elkaar?

Ik denk van niet!

Strijdig?

Je kunt prima andere mensen helpen en tegelijkertijd zorgen voor je eigen financiële toekomst. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Je volgt je roeping om te helpen en werkt tegelijkertijd aan een beter inkomen. De oude filosofen zeiden al: “Je kunt anderen niet helpen als je jezelf niet helpt”.

Hoe mooi zou het zijn als je part-time in de zorg zou kunnen werken en in de resterende tijd een nieuwe inkomstenbron kunt opbouwen? Waardoor je meer tijd voor jezelf en je geliefden over houdt? Ik ken mensen die met die inkomstenbron andere mensen helpen. Een van hen wil scholen in Afrika te gaan bouwen. Is dat geen idealisme?

( https://verkenjegeest.com/zorgen-anderen-is-zorgen/ )

Nadenken?

Wil je er toch eens over nadenken? Je nader laten informeren?

Wij helpen je graag om op een professionele manier die inkomstenbron te realiseren. Want dat is nou ons ideaal!


Contact?

 Stuur het contact formulier op de site op. Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak!

Klik dan op de knop hieronder en vul het contactformulier in.

www.blijmetmijntoekomst.nl/contact

Reageren op dit artikel? Klik dan op de link “Geef een reactie”!

Home

 

2 Comments so far:

  1. In +/_ 95 % van de mensen in de zorg is het geen ideaal maar het ” groepsleiders syndroom” . Een aangeleerd iets dat ontstaat door op jonge leeftijd te moeten zorgen voor iemand met fysiek of emotioneel probleem. Eigen wil en emotie worden onderdrukt maar daar krijg je wat voor terug…..Dit zorgen voor resulteerde in waardering wat een surrogaat voor liefde is. Zo ontstaat het syndroom. Carriere brengt je verder van daadwerkelijke zorg en van die waardering/liefde. Het meer geld verdienen is slechts een inruilen van de ene vorm (waardering/liefde) voor een andere (geld). De phoenix of een vuurloop vanuit innerlijk vertrouwen kan een aanzet geven het syndroom op te lossen.

    • Hallo Mark, Ik ben het in grote trekken met je eens. Alleen met je eindconclusie ga ik niet mee! Meer geld verdienen is niet het hoofddoel van carrière make maken, maar bovenal het zelfvertrouwen opbouwen. Hierdoor kunnen mensen ontdekken dat zorg voor anderen, in de door jou bedoelde neurotische zin, niet zalig makend is. Goed voor je gezin en geliefden kunnen zorgen omdat dat financieel ook mogelijk is, geeft ook die voldoening. En dat is waar ik het hier over heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Posted by: Bart Hisschemöller on

%d bloggers liken dit: